ABOUT

Hi! Ik ben Iris de Graaf.

verslaggeveronline storytellertelevisiemaker –  voice-overpresentator

Op dit moment werk ik op de buitenlandredactie van de NOS. Daar schrijf ik eigen onderzoeksverhalen en maak ik video’s voor de website, app en televisiejournaals. Ook ben ik voice-over stem van de journaals en ga ik regelmatig als verslaggever op pad voor de online platforms van de NOS.

Als Slavist volg ik het nieuws uit Rusland met extra aandacht. Zo deed ik verslag vanuit Moskou tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen. Je kan me voorbij zien komen in de media om te vertellen wat een bizar, maar toch ook fascinerend land dat nou eigenlijk is.

Naast vloeiend Russisch spreek ik ook een goed woordje Turks. Ik woonde twee jaar in Antalya, waar ik werkte in het toerisme.

Ik begon bij de NOS als verslaggever en presentator van het nieuws voor scholieren: NOS Stories op YouTube, Instagram en Snapchat. Dit merk hebben we van een experiment opgebouwd naar een succesvolle redactie en kanalen met honderdduizenden volgers #trots.

Ik vind het erg belangrijk om mensen die je normaal gesproken weinig ziet in het nieuws een stem te geven. Vanuit mijn rol probeer ik me in te zetten voor meer representativiteit en inclusiviteit in de media.

Iris de Graaf, presentator NOS Stories. By Joel Frijhoff Photography

De content op deze website is door mij gemaakt, tenzij anders vermeld. De foto’s zijn of van mijzelf, of van de getalenteerde fotografen van Unsplash.

Zonder expliciete toestemming mag je mijn werk niet (her-)gebruiken.