ABOUT

Hi! Ik ben Iris Larisa de Graaf.

redacteur – online storytellertelevisiemakerverslaggever –  voice-over

Als buitenlandredacteur bij de NOS schrijf ik eigen onderzoeksverhalen, maak ik grafische producties voor online en maak ik items voor de journaaluitzendingen. Ook kan je me horen als voice-over stem, en ga ik regelmatig als verslaggever op pad voor de online platforms van de NOS.

Als Slavist volg ik het nieuws uit Rusland met extra aandacht. Zo deed ik verslag vanuit Moskou tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen. Je kan me voorbij zien komen in de media om te vertellen wat een bizar, maar toch ook fascinerend land dat nou eigenlijk is.

Naast vloeiend Russisch spreek ik ook een goed woordje Turks. Ik woonde twee jaar in Antalya, waar ik werkte in het toerisme. Lesje aqua-aerobics, anyone?

Ik begon bij de NOS als verslaggever en presentator van het nieuws voor scholieren: NOS Stories op YouTube, Instagram en Snapchat. Dat heb ik drie jaar gedaan. Stories begon als experiment, en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle redactie met honderdduizenden volgers op de socials #trots.

Ik vind het erg belangrijk om mensen die je te weinig ziet in het nieuws een stem te geven. Vanuit mijn rol probeer ik me in te zetten voor meer representativiteit en inclusiviteit in de media.

Iris de Graaf, presentator NOS Stories. By Joel Frijhoff Photography

De content op deze website is door mij gemaakt, tenzij anders vermeld. De foto’s zijn of van mijzelf, of van de getalenteerde fotografen van Unsplash.

Zonder expliciete toestemming mag je mijn werk niet (her-)gebruiken.