WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

Edna Adan Ismail strijdt al haar hele leven tegen vrouwelijke genitale verminking

Edna Adan Ismail strijdt al haar hele leven tegen vrouwelijke genitale verminking

Als klein meisje werd Edna Adan Ismail ontvoerd door haar moeder en oma. Haar geslachtsorganen werden eraf gesneden. Ze werd dichtgenaaid met de doorns van de acacia-plant. 76 jaar later strijdt de vroedvrouw en activiste nog steeds tegen deze praktijk.

“Het was de ergste dag van mijn leven”, zo omschrijft de 82-jarige Edna Adan Ismail de dag dat ze werd besneden. Ze was toen 8 jaar oud. Voor haar moeder, grootmoeder en familieleden was het een feestelijke dag. Maar haar vader, de meest ervaren arts in Somaliland, wist er niets vanaf. Hij was woedend. “Dat gaf mij het gevoel dat wat mij was aangedaan, fout was.”

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *