WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

Dit is hoe China de protesten in Hongkong ziet

Dit is hoe China de protesten in Hongkong ziet

“De politiemacht in Hongkong onderhandelt nooit met terroristen” en “politiemacht, weet dat 1,4 miljard landgenoten achter jullie staan!” Het zijn uitspraken in een film over de protesten in Hongkong die de Chinese staatsmedia deze week publiceerden. De film laat volgens China het verhaal zien van de politie in Hongkong, die het moet opnemen tegen de ‘terroristen’ en ‘bandieten’ die aan het demonstreren zijn.

De film gaat inmiddels viral. En dat niet alleen. Weibo, de Chinese variant van Twitter, en WeChat worden overspoeld met duizenden gelijksoortige viral video’s, illustraties en slogans. Allemaal met dezelfde boodschap: de demonstranten zijn slecht, de Chinese overheid staat in zijn recht en politiemensen in Hongkong zijn nationale helden die worden mishandeld.

“Echte beelden van de protesten worden afgewisseld met bekende scenes uit Chinese actiefilms. Dit maakt de scheidingslijn tussen wat echt en nep is, erg dun”, legt sinoloog en hoofdredacteur van de website ‘Whatsonweibo’ Manya Koetse uit.

Eerst werden de protesten doodgezwegen in China, nu zijn de posts over de demonstraties trending. Maar dan wel posts waarin de demonstranten terroristen zijn.

Lees het hele verhaal hier, via NOS.nl

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *