WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

Vijf jaar na MH17: voor altijd op hun netvlies gebrand

Vijf jaar na MH17: voor altijd op hun netvlies gebrand

De MH17-ramp, vandaag vijf jaar geleden, maakte een ongekende indruk. De beelden van het wrak, de emoties van nabestaanden, de repatriëring van de lichamen en de bloemenzeeën op Schiphol: het land was na 17 juli 2014 in diepe rouw. In de online-special ‘5 jaar MH17: door de ogen van’ blikken nabestaanden en direct betrokkenen terug op de ramp.

Cécile Brouwer verloor haar zus, zwager, neefje en nichtje. Taras Solodovnik was als brandweercommandant als een van de eersten op de rampplek. Mohammad Fuad Sharuji moest als crisisdirecteur van Malaysia Airlines met de ramp omgaan. Chauffeur Patrick Kivits reed voorop in de rouwstoet. Patholoog Bela Kubat onderzocht de stoffelijke resten van slachtoffers. Ron Smits was als technisch adviseur van de Onderzoeksraad voor Veiligheid betrokken bij het onderzoek. Gita Wiegel verloor haar moeder bij de ramp en gaf tijdens de nationale MH17-herdenking een indrukwekkende toespraak.

Bekijk de hele online special hier, of via NOS.nl 

5 JAAR MH17 | NOS

null

Volg:
Delen:

Redactie & Verslag:

Iris de Graaf

Annemarie Kas

David Jan Godfroid

Ruwan Linders

Jorn Kompeer

 

Vormgeving:

Rogier Leijen

Bram Biekens

 

Eindredactie

Daan Wiegerinck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *