WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

President Gambia liet zich niet afwijzen; slachtoffers verkrachtingen staan op

President Gambia liet zich niet afwijzen; slachtoffers verkrachtingen staan op

Het leek Fatou Jallow, bekend als ‘Toufah’ (23), op haar achttiende een goed idee: meedoen aan de belangrijkste schoonheidswedstrijd van haar land Gambia. De prijs: een beurs om in het buitenland te kunnen studeren. Jallow won.

De kroon werd op haar hoofd gezet door niemand minder dan de toenmalige president van Gambia, Yahya Jammeh. Hij drukte haar op het hart: “Haast je niet om te trouwen. Gebruik de prijs van deze verkiezing om je dromen waar te maken.”

Het huwelijksaanzoek

Maar het liep anders. Al snel werd Jallow uitgenodigd in het presidentieel paleis. Tot haar verbazing vroeg Jammeh de 18-jarige beauty queen direct ten huwelijk. Ze weigerde. “Ik dacht dat hij een grapje maakte”, zegt Jallow tegen de New York Times. “Ik was erg naïef, en wist toen nog niet hoe wreed hij was.”

Lees het hele verhaal van Toufah hier, via NOS.nl

Volg:
Delen:

In samenwerking met collega Robert Chesal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *