WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

Kritiek op RTL Boulevard-presentatoren vanwege ‘fatshamen in uitzending’

Kritiek op RTL Boulevard-presentatoren vanwege ‘fatshamen in uitzending’

Presentatoren Olcay Gülsen en Caroline Tensen krijgen veel kritiek op hun optreden in de RTL Boulevard-uitzending van gisteravond. Daarin werden nieuwe plussizepaspoppen in een Londense Nike-winkel besproken.

De vrouwen reageerden afkeurend op de sportkleding van de poppen. “Aan de ene kant wil je niet iemand uitsluiten omdat zij een maat meer heeft. Die moet ook kunnen sporten”, zei Gülsen in de uitzending. “Maar ik vind dit niet echt een maatje meer. Ik denk dat het een maatje 48-50 is.” Ze vindt het verschil tussen een plussize-mannequin en een model met maat XS te groot. “Waarom zit daar niets tussen? Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten.”

Bij mij wekt dit heel veel woede op”, vertelt plussize-model Lotte van Eijk. Met haar Instagram-account Lovaeij strijdt ze voor meer diversiteit van lichaamstypes in de media. “De beweging waar ik deel van uitmaak wil dat mensen zich comfortabel voelen in hun eigen lichaam. De plussize Nike-paspop vind ik daarom fantastisch, dat is echt een overwinning. En dan wordt het zó afgekraakt op nationale tv.”

Lees het hele artikel, in samenwerking met mijn collega’s van online, via NOS.nl

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *