WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

De battle van het Kremlin: Poetin vs rappers

De battle van het Kremlin: Poetin vs rappers

“Poetin en Navalny; één pot nat en allebei gewoon k*t. Ultrarechts of links-radicaal; één pot nat en allebei gewoon k*t!” De lyrics van de Russische rapgroep El Mashe galmen door de speakers in hun studio in Jekaterinenburg. Het zijn precies dit soort teksten waar de Russische regering een hekel aan heeft.

De afgelopen maanden probeert de regering grip te krijgen op dit soort underground rap. Optredens van populaire rappers werden opeens afgelast. Na de arrestatie van de populaire rapper Husky ging het helemaal los in Rusland – social media ontplofte door boze jongeren.

Na deze storm van reacties leek Poetin een nieuwe tactiek toe te passen. Hij gaf in december toe dat de arrestatie van Husky niet slim was en dat hij wil samenwerken met rappers.

Maar niet veel later benadrukte hij dat het Kremlin dan vooral een leidende rol moet gaan spelen in de rapscene. “Als we ze niet kunnen stoppen, moeten we ze controleren”, aldus Poetin.

Dit viel opnieuw helemaal verkeerd. Vooral op social media en bij rappers zelf. Het illustreert het enorme ‘gat’ tussen de Russische regering en jongeren. De regering die gewend is aan het uitoefenen van controle op bijvoorbeeld televisie, en de jonge generatie die opgroeit met smartphones en YouTube – en daarmee met een relatieve vrijheid van meningsuiting.

We gingen langs bij kritische rapgroep El Mashe. Zij staan absoluut niet te trappelen om te gaan samenwerken met Poetin:

Lees het hele artikel hier, via NOS.nl

Volg:
Delen:

Dit verhaal heb ik gemaakt in samenwerking met David Jan Godfroid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *