WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

Hoe het mogelijk is dat IJsland meedoet aan het WK voetbal

Hoe het mogelijk is dat IJsland meedoet aan het WK voetbal

IJsland heeft 300.000 inwoners. En IJsland is met al haar rotsen, vulkanen en duisternis totaal ongeschikt voor het spelen van voetbal. Maar het land won in de kwalificatie voor het EK van twee jaar geleden twee keer van Nederland. En op het EK zelf werd Engeland verslagen en haalde IJsland de kwartfinale. Nu is het land klaar voor het WK.

Voetbalcommentator Gudmundur Benediktsson, de IJslandse Jack van Gelder, zei het al eens: “De IJslanders hebben zichzelf met voetbal op de kaart gezet. Hoe kan dat?” Correspondent Rolien Créton zocht het antwoord op deze vraag in deze miniserie die ik samen met haar maakte:

Op zoek naar het geheim van het IJslands voetbalsucces:

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *