WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

Welkom, vluchteling!

Welkom, vluchteling!

Het is oorlog in Zuid-Sudan en dus slaan mensen op de vlucht. In buurland Uganda zitten nu meer dan 850.000 Zuid-Sudanezen. En, anders dan je misschien zou denken, verwelkomt Uganda de vluchtelingen bijzonder gastvrij.

Vluchtelingen mogen in Uganda vrij werken en reizen en hebben recht op basisonderwijs. Sterker nog: ze krijgen gereedschap, kleinvee, bouwmateriaal en een lap grond van 2500 vierkante meter. Dat levert ook wel problemen op, maar de lokale bevolking is enthousiast.

In deze special die ik maakte samen met correspondent Elles van Gelder ontdek je hoe en waarom:

Welkom vluchteling! Uganda ontvangt je met open armen.

Dit artikel verscheen eerder op NOS.nl

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *