WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

‘Mijn ouders krijgen een pushmelding van al mijn nieuwe cijfers’

‘Mijn ouders krijgen een pushmelding van al mijn nieuwe cijfers’

Spijbelen, te laat komen of die ene onvoldoende voor je ouders verborgen houden? Dat gaat tegenwoordig niet zo makkelijk meer. Ouders kunnen het schoolgedrag van hun kind bijna real-time volgen via allerlei leerlingvolgsystemen als Magister of SOMtoday.

En dat gaat te ver, vinden sommige politici. “Ouders hoeven echt niet te weten of de leerling een keertje in het fietsenhok aan het zoenen is”, zegt Paul van Meenen (D66). Leerlingen hebben volgens de politicus dus meer recht op privacy.

Ik deed onderzoek in hoeverre ouders de regels echt overtreden en zocht uit wat de leerlingen er eigenlijk zelf van vinden:

Lees het hele artikel op NOS.NL

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *