WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.
Scroll down

15 jaar Erdogan

15 jaar Erdogan

Hij is de meest geliefde – en meest gehate – man van Turkije. En sinds Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter van de Turkse republiek, misschien wel de machtigste leider van het land. Recep Tayyip Erdogan is al bijna 15 jaar aan de macht, maar zijn regeerstijl is in afgelopen jaren ingrijpend veranderd.

Op dit moment ziet Europa hem vooral als een autoritaire leider die de oppositie onderdrukt en nog meer macht naar zich toetrekt. Maar begin deze eeuw werd hij juist gezien als een hervormer, met zijn blik gericht naar Europa.

Vandaag staat de macht van Erdogan weer centraal. In Turkije wordt de mislukte staatsgreep van een jaar geleden herdacht. Lees en bekijk in deze longread hoe Erdogan zich ontwikkelde van hervormer tot autoritaire leider.

Lees het hele artikel dat ik maakte met Gulsah Ercetin op NOS.nl, of bekijk de video hieronder:

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *