FAVS | MY TOP 5 SPRING PERFUMES

DSC_0046 copy

Spring is in the air! Zodra de seizoenen veranderen gooi ik altijd alles om. In mijn all black everything en grey obsessie komt eindelijk plaats voor wat meer lichtere pastel kleuren, frisse nude tinten en veel wit. Maar niet alleen mijn make-up en kleding krijgen een spring update, ook mijn parfum stash verandert mee. Ik ben echt gek op frisse, maar toch ‘warme’ parfums in de lente. Let me show you my current top 5 ultieme lente geuren!

TOP 5 SPRING PERFUMES

TOP 5 SPRING PERFUMES

CHLOÉ – LOVE STORY (€53 / 30 ml)

CHLOE LOVE STORY TOP 5 SPRING PERFUMES

Dit pareltje staat sinds kort op mijn lijstje van spring fav’s. Love story heb ik afgelopen winter gekocht en ik vond hem veeeeel te licht – ik had bijna spijt dat ik hem had gekocht. Pas nu het lente is ben ik deze geur echt gaan waarderen. Op een of andere manier blijft hij nu langer hangen en voelt hij ‘warmer’ aan. Hij blijft nog steeds niet erg lang hangen, ik ruik hem zelf na een halfuurtje al niet meer, maar gedurende de dag krijg ik nog wel complimentjes over hoe lekker ik ruik.

De geur bestaat uit een een combinatie van oranjebloesem, neroli, en jasmijn uit Madagascar (oftewel stephanotis – precies.) Ik was altijd al fan van de karakteristieke geur Chloé by Chloé, die heb ik standaard in mijn stash. Deze geur is echter totaal anders. Love Story doet me denken aan schone lakens, frisse was die wappert in de wind, shampoo en een vleugje poeder. Gecombineerd met de bodylotion is dit parfum een soort frisse cotton comfort bomb.

YSL – MANIFESTO L’ELIXER INTENSE (€93 / 50 ml)

YSL MANIFESTO L'ELIXER TOP 5 SPRING PERFUMES

Mensen die mij kennen weten dat Manifesto van YSL mijn alllll-time favorite scent EVER is. Ik ben in elk geval nog geen geur tegengekomen die zo goed bij mij past als Manifesto. Ik heb in de afgelopen 2 jaar al 5 flesjes versleten en tijdens mijn trip naar Rusland in februari was het tijd om opnieuw in te slaan (lange leve de roebelcrisis). Dit keer heb ik gekozen voor de ‘Intense’ versie, Manifesto L’Elixer. Hij wordt omschreven als een “intense and passionate version of the original, characterized as “a veritable alchemy of dazzling sensuality (bron)” Voor mij is de geur eigenlijk precies hetzelfde als het origineel. Iets geconcentreerder, blijft ook wat langer hangen maar ik merk niet veel verschil. Maar deze geur tho..

Iets aan deze geur maakt hem zo mysterieus. En sexy. Het is een warme, houtachtige maar ook bloemige geur die heel erg doet denken aan zwoele zomeravonden. Er zitten noten in van citrus, bergamot en mandarijn. De hoofdgeuren zijn jasmijn, tuberoos, kasjmier, vanille en amber. LOOOOOVE it. Een warm vanille bad waar ik de hele dag in wil liggen gewoon. Hij blijft uren hangen, zelfs de volgende dag ruik ik het nog terug op mijn kleding. Ik heb al een paar keer gehad dat mensen op straat de naam wilden weten van mijn parfum zodat ze hem konden kopen. Prijzig, maar so worth it.

ARMANI – SI (€69 / 50 ml)

ARMANI SI TOP 5 SPRING PERFUMES

Si van Armani heb ik eigenlijk per toeval ontdekt. Een vriendinnetje vroeg of ik dit parfum wilde meenemen uit Rusland en ik kocht hem ook voor mijn mama. Uiteindelijk bleek het niet een luchtje voor mama te zijn, maar des te meer voor mij!

De geur is een combinatie van zwarte bessen, chypré en muskushout. Dit is een geur waar ik even aan moest wennen. Toen ik hem voor het eerst sprayde, vond ik hem niet heel bijzonder. Maar na een poosje rook ik hem steeds als een heerlijke zachte geur om me heen. En nu is het echt een favoriet voor dagelijks gebruik geworden. Een beetje poederachtig en zoet door de bessen, maar toch ook heel volwassen en prettig. Hahah zo jammer dat je geuren niet door het beedlscherm heen kan ruiken.

LANCOME – LA NUIT TRÉSOR (€72 / 50 ml)

LANCOME LA NUIT TRESOR TOP 5 SPRING PERFUMES

La Nuit Tresor is een geur waarvan ik verbaasd was dat ik hem zo lekker vond. Het is een erg zoete geur, een erg aanwezige geur en normaal gesproken hou ik niet van die hele zware zoete geuren. Ik had een tester liggen waarvan ik dacht ohhh… Tresor. Mweh. Maar op een dag had ik hem bij me en dacht ik oke, laten we dit eens proberen. En ik heb letterlijk de hele dag aan mezelf gesnift. Zo heerlijk! De geur blijft de hele dag hangen en ik krijg ook heel veel complimentjes als ik deze geur op heb.

La Nuit Tresor is ook gecreëerd als een ware ‘love potion’ (bron). De basisnoten zijn oa vanille orchidee, praline, patchouli en papyrus. Verder zitten er geurnoten in van zwarte roos, lychee en framboos. Ik ruik de framboos er heel erg in terug, maar op zo’n subtiele manier en zo warm gemaakt door het vanille dat het echt een super sexy framboos is. Geen kinderlijke geur, maar juist verleidelijk. Zeer geschikt voor een date-night ;).

 

YSL – BLACK OPIUM NUIT BLANCE (€68,50 / 30 ml)

YSL BLACK OPIUM TOP 5 SPRING PERFUMES& last but not least: Black Opium Nuit Blanche van YSL! Aangezien ik echt een YSL fan ben en Manifesto zonder twijfel mijn signature scent is, moest ik Black Opium gewoon hebben. Ik kocht de Nuit Blanche versie zonder te proberen, niet erg slim, maar vertrouwde erop dat ik niet teleurgesteld zou worden. En boy I was right. 

Dit is een geur waar je van moet houden of moet haten. Hij wordt omschreven als een rock chic geur, opgebouwd uit noten als oranjebloem, vanille en – koffie. Ik zelf ruik er heel erg een fruitig iets doorheen, framboos ofzo. En een beetje nootachtig. Deze geur is iets lichter dan de originele Black Opium door de toevoeging van witte musk en sandelhout. Maar ZO LEKKER. Hij is erg aanwezig dus zeker geen daily geurtje, maar echt ideaal voor je favoriete Urban party in de club.

TOP 5 SPRING PERFUMES

Ondanks dat je de geuren niet kan ruiken en het dus vooral omschrijven en flesjes kijken blijft, hoop ik dat je misschien wat nieuwe inspiratie hebt opgedaan voor je parfum stash. Ik ben echt verslaafd aan nieuwe geuren en ben altijd op zoek naar nieuwe pareltjes dus laat me vooral weten:

WAT IS JOUW FAVORIETE SPRING PERFUME?

PS: er komt zeer binnenkort een persoonlijke blogpost aan waarin ik wat veranderingen aan deze blog ga bespreken. Ik ben namelijk aangenomen bij de NOS en begin bijna met werken voor NOS op 3. De combinatie onafhankelijke journalist & blogger is een beetje lastig, aangezien er geen duidelijke richtlijnen voor zijn. Ik ben dus in overleg nu aan het bedenken wat voor invulling ik aan mijn blog kan geven. Daarover snel meer! <3

Volg:

7 Reacties

 1. april 5, 2016 / 8:51 am

  Ik was van plan de Black Opium te gaan kopen, maar als je zegt dat het geen daggeur is twijfel ik… Geldt dat voor beide versies? En kan het ook niet als je wat minder op doet? Erg leuke blogpost, ga ze zeker allemaal proberen!

  • irislarisa
   april 11, 2016 / 2:01 pm

   Ah ik vind het persoonlijk iets minder een geur voor overdag, aangezien hij best aanwezig is! Je kan ook voor de eau de toilette gaan? Die is misschien wat minder heftig.. Hij is wel sowieso een aanrader! Even uitproberen en gedurende de dag ruiken of het een geur voor jou is! X

 2. april 5, 2016 / 2:36 pm

  Het zijn stuk voor stuk echt prachtige en heerlijke geuren, je hebt een mooie collectie! Ik zou Black Opium graag nog eens willen.

  • irislarisa
   april 11, 2016 / 2:01 pm

   Thanks girl! X

 3. april 5, 2016 / 4:22 pm

  Black Opium van YSL staat op mijn wishlist! Ik was helemaal om na een sample.

  -x- Sabrina

  • irislarisa
   april 11, 2016 / 2:01 pm

   Snap ik, hij is fijnnnn! X

 4. april 13, 2016 / 6:16 pm

  Ik ben ook echt zo verliefd op YSL – BLACK OPIUM NUIT BLANCE ! <3333 LOVE IT