REVIEW | URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE

DSC_0135 copy

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTEUrban Decay does it again! Zoals jullie misschien wel weten is Urban Decay één van mijn favoriete make-up merken EVER. Gedurfd, classy en alles is van fantastische kwaliteit. Toen santa vroeg wat er op mijn wishlist stond deze kerst, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Kerstochtend opende ik mijn pakjes en … vond ik deze beauty! Het Urban Decay Naked Smoky Palette. Is deze palette worth the hype?

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE

URBAN DECAY NAKED SMOKY

Als je de website van Urban Decay moet geloven, is dit palette hét palette voor fantastische smoky eyes. Je hoeft nooit meer verder te zoeken. Dit is het gewoon. Als je vervolgens op blogs gaat zoeken, vind je dezelfde mening. Dit palette is life. Op Instagram? Net zo.

Hoewel ik dit soort meningen vaak met een korreltje zout neem, moet ik zeggen dat ik direct verliefd was op dit palette. En dan vooral door het prachtige design – WOW. Eigenlijk maakt het al niet meer uit hoe goed de oogschaduw wel of niet is, dit moest ik gewoon toevoegen aan mijn make-up stash (no shame). Welkom in het leven van een make-up junkie.

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE

HET PALETTE

Dit nieuwste Naked palette beschikt over twaalf tinten oogschaduw. Het zijn allemaal zwoele, neutrale kleuren. Het zijn vooral koele kleuren, verschillende tinten grijs (nee niet 50), taupe, zwart en blauw-ish. Maar ook iets warmere kleuren in brons en goud.

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE

De verschillende kleuren zijn (van links naar rechts): High, Dirtysweet, Radar, Armor, Slanted, Dagger, Black Market, Smolder, Password, Whiskey, Gombust en Thirteen. De kleuren die er voor mij direct uitsprongen waren vooral Armor (een prachtige grijstint) en Password (een diepe taupe tint). Ik twijfelde eerst een beetje of deze kleuren wel geschikt zouden zijn voor een smoky look – ik bedoel, goud? brons? blauw?

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTEMaar oh boy – wat zijn deze kleuren PRACHTIG! Het palette bestaat uit 8 shimmers en 4 matte kleuren. De kleuren passen verassend goed bij elkaar, echt alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Door de mix van matte en glinsterende, lichte en donkere kleuren kan je bijna elke smoky look maken die je wilt.

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE

Het palette wordt geleverd met een easy-to-follow instructie boekje voor de perfecte Smoky eyes. Hoewel ik zelf altijd al veel experimenteer met Smoky eyes, moet ik zeggen dat er verassende combinaties tussen zaten. Van een ‘basic smoky’ look die geschikt is voor elke dag, tot een ‘iconic Urban smoky’ look die echt mega dramatisch is. LOVE IT.

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE

Daarnaast beschikt het palette, zoals elk Naked palette, over een dubbelzijdig kwastje. Normaal gesproken gebruik ik deze kit kwasten niet zo vaak, omdat ik liever werk met veel preciezere kwastjes van bijvoorbeeld mijn Zoeva luxury set. Maar deze kwast, bestaande uit een Smoky Smudger Brush en een Tapered Crease Brush, is echt de moeite waard! Vooral de smudger is ideaal voor het creëeren van die zachte, smoky look.

REVIEW + SWATCHES

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE

Voordat ik dit palette in mijn bezit had, vroeg ik me echt af: is it worth the hype? Inmiddels heb ik een poosje gespeeld met het maken van verschillende looks en kan ik maar tot één conclusie komen: JA!! Ik gebruik deze beauty op dit moment letterlijk ELKE dag. Mijn favoriete to-go look bestaat uit een combinatie van Combust, Armor, Password en High.

Ik vind het heerlijk dat ik zowel dagelijkse, makkelijk te dragen als donkere, edgier smoky eyes kan maken. Alle kleuren blenden prachtig met elkaar en brengen zacht aan. Hierdoor heb je niet veel last van fallout. De kleuren blijven echt de hele dag goed zitten, zelfs zonder primer. Met primer haal je makkelijk de nacht door. Het fijne van smoky eyes is dat ze best een beetje mogen uitlopen – extra smokyness! 

Wat ik vooral een pluspunt vind aan deze palette is dat er niet één kleur tussen zit waarvan ik denk; mwah. Ik weet het niet. En dat heb ik nog NOOIT gehad bij een oogschaduw palette. Yasss! Absoluut een aanrader als je je dagelijkse oogschaduw routine een beetje sexier wilt maken. Of all the way wilt gaan. Of gewoon een pareltje wilt toevoegen aan je make-up tafel.. of…

Enig nadeel? Ik vind de pigmentatie van de lichtere kleuren wel iets tegenvallen. Vooral in vergelijking met bijvoorbeeld mijn NAKED 2 palette. Als je die swatches met onderstaande swatches vergelijkt kun je goed zien dat bij het Smoky palette de lichte kleurtjes letterlijk een beetje wegvallen. De donkere kleuren daarentegen zijn wel echt fantastisch en ook goed gepigmenteerd.

Ik ben druk bezig met video’s opnemen met dit palette. Verwacht dus snel een uitgebreide tutorial / video review waarin je deze kleuren ‘live’ kunt bewonderen. Voor nu heb ik swatches voor jullie (voortaan fotografeer ik swatches niet meer met een 50mm lens haha). Naked Smoky is o.a. hier te bestellen voor €51,90

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE SWATCHES

(van links naar rechts): High, Dirtysweet, Radar, Armor, Slanted, Dagger, Black Market, Smolder, Password, Whiskey, Gombust en Thirteen

URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE SWATCHES

(van links naar rechts): High, Dirtysweet, Radar, Armor, Slanted, Dagger, Black Market, Smolder, Password, Whiskey, Gombust en Thirteen.

WAT VINDEN JULLIE VAN HET URBAN DECAY NAKED SMOKY PALETTE?

Volg:

24 Reacties

 1. januari 15, 2016 / 7:45 am

  Dir palette zou ik ook nog wel willen, zo mooi en echt mijn smaak!
  Mariëlle recently posted…Konjac SpongeMy Profile

  • irislarisa
   januari 15, 2016 / 12:29 pm

   Jaaa hij is echt mooi! X

 2. januari 15, 2016 / 9:37 am

  Wauw die verpakking is ook zo mooi. Die kleuren zijn ook echt mooi, daar heb je wel wat aan. Ik ben zo slecht in make – up maar ik vind het wel leuk om te kijken haha.
  Jenzll recently posted…onderonsjeMy Profile

 3. januari 15, 2016 / 10:43 am

  Wauw wat een mooie blog heb je zeg! Lovee the naked producten, deze staat op m’n verlanglijstje 🙂

  • irislarisa
   januari 15, 2016 / 12:29 pm

   Wat lief, thanks girl! X

 4. januari 15, 2016 / 11:55 am

  Ik vind het een prima palette alleen voor dat geld had de pigmentatie wel wat harder mogen zijn!

  • irislarisa
   januari 15, 2016 / 12:11 pm

   Ja heb je gelijk in babe! X

 5. januari 15, 2016 / 7:55 pm

  Wat een prachtig palette! het is alleen wel jammer dat de pigmentatie van de lichtere kleuren niet zo goed is. En voor dat prijsje is het toch wel zonde.
  maxine recently posted…Filmpje kijken #3My Profile

  • irislarisa
   januari 20, 2016 / 9:19 pm

   Klopt, mag je eigenlijk niet verwachten voor zo’n prijs inderdaad! X

 6. januari 15, 2016 / 8:00 pm

  Ik kan absoluut geen smokeyeyes maken, maar dit pallete ziet er toch wel echt mega mooi uit. Ontzettend mooie foto’s ook! Liefs X
  Eline recently posted…5 dingen die jij nog niet over mij wistMy Profile

 7. januari 15, 2016 / 9:38 pm

  HIJ IS ZO MOOI! Ah echt fantastisch! Ik heb voor kerstmis ook een Urban Decay palet gevraagd, de naked 2 variant. Ook zo ontzettend blij mee! Ik ben benieuwd naar de looks die je hiermee gaat maken.
  Lydie recently posted…Tips voor het overleven van een zware stageMy Profile

  • irislarisa
   januari 20, 2016 / 9:20 pm

   Yay wat gaaf! Dat palette is ook zooo fijn, enjoy! X

 8. januari 16, 2016 / 9:08 am

  Die verpakking alleen al. Wow! Super leuk dat het smoky ook terug komt in het uiterlijk, dat vind ik altijd zo leuk om te zien – dat ze daar echt over hebben nagedacht :’) Mix van matte en shimmers is ook altijd heel fijn <3 Ik ben heel erg benieuwd naar je video!
  Shiralee recently posted…ROSE GOLDEN complete eye set by ZoevaMy Profile

  • irislarisa
   januari 20, 2016 / 9:20 pm

   Lief! Inderdaad, voor die verpakking zou je het alleen al doen he 😉 hihi X

 9. januari 17, 2016 / 11:44 am

  Super jammer dat het pigment een beetje tegen valt! Daarnaast zijn het wel echt prachtige kleurtjes!

 10. januari 17, 2016 / 12:18 pm

  wat heb je een mega gave blog zeg! ik kwam er via google terecht, ik was op zoek naar haar inspiratie….

  • irislarisa
   januari 20, 2016 / 9:21 pm

   Wat lief, thanks! Ik ga een kijkje nemen op die van jou <3

 11. januari 18, 2016 / 10:12 am

  Wat een prachtige foto’s. Jammer dat de lichte kleuren iets tegenvallen toch ben ik héél benieuwd naar de video’s die nog gaan komen.
  Nesrin recently posted…Keeping up with Nesrin #3My Profile

 12. januari 21, 2016 / 6:19 pm

  Wauw wat is hij prachtig, dat design ook, ik ben verliefd!

 13. februari 3, 2016 / 1:14 pm

  Ah jaa zo’n gaaf palet! Ik heb van de week Naked 1 aan mijn mams cadeau gegeven, ze is er super blij mee! Ik ben erg benieuwd naar je filmpje ^^
  Chinouk recently posted…Kaartjes sturen!My Profile