REVIEW | POLETTE EYEWEAR PARIS LEO

DSC_0008 copy copy

Sinds ik een jaar geleden gestopt ben met het dragen van nachtlenzen, ga ik weer door het leven als nerd: met een bril. In het begin was ik bang dat ik me zou irriteren, dat één dure bril niet bij elke outfit zou passen en ga zo maar door. Gelukkig kwam Polette Eyewear op mijn pad. Vandaag review ik de Paris Leo bril!

DSC_0003 copy copy copy

POLETTE EYEWEAR

Waarschijnlijk heb je de brillen van Polette Eyewear inmiddels al redelijk vaak voorbij zien komen op blogs. Misschien ook niet. In elk geval wil ik graag het concept met jullie delen. Als je een (nieuwe) bril nodig hebt, betaal je bij een opticien vaak de hoofdprijs. Een beetje hippe merkbril kost je vaak al rond de €200.

Polette bestaat uit een team van online ondernemers en modeliefhebbers. Door een nieuw concept waarbij zij alle traditionele tussenpartijen weglaten, kunnen zij brillen aanbieden die ongeveer 80% goedkoper zijn. Daarbij zorgt de achtergrond van het team ervoor dat de brillen allemaal super stijlvol en classy zijn. Je kan kiezen uit meer dan 100 monturen en 28 verschillende kleurcombinaties (bron). Ik vind het zelf heel belangrijk dat ik af en toe van bril kan wisselen en kan spelen met kleuren en stijlen.

DSC_0001 copy copy

HOE WERKT HET?

Als je een bril via Polette wilt bestellen kies je – uiteraard – als eerste een bril die jou aanspreekt. Je kunt het montuur online ‘passen’ door middel van een foto van je eigen hoofd. Vervolgens kies je welke glazen je wilt. Heb je geen afwijking? Kies dan voor modeglazen. Anders kun je kiezen tussen enkelvoudige glazen, multifocale glazen en meekleurende glazen. Ook bieden ze de E-Polette aan, een bril zonder sterkte speciaal voor mensen die veel achter een beeldscherm zitten (the struggle is real). 

Verder kies je de kwaliteit van de glazen en of je een UV filter wilt toevoegen en vervolgens voeg je je oogmeting toe. En dan bestel je! Binnen 10 dagen heb je je bril in huis. Mijn pakketje had wat vertraging opgelopen. Gelukkig kreeg ik een persoonlijk bericht van Polette waarin zij mij op de hoogte hielden van de status van het pakketje.

DSC_0025 copy

CONCEPT

Wat Polette zo bijzonder maakt is het feit dat zij brillen produceren zonder alle traditionele tussenpartijen waar opticiens gebruik van maken zoals groothandelaren, importeurs en winkelpanden (al heeft Polette inmiddels wel een winkel geopend in Amsterdam). Hierdoor kunnen zij brillen aanbieden voor prijzen tussen € 9,99 en € 49,99 en lenzen tussen € 9,99 en € 89,99. Ik denk dat dit voor vele brildragers een uitkomst is. Persoonlijk houd ik ervan om brillen vaak af te wisselen. Dit doe je gewoon minder snel als ze zo duur zijn.

Ik kan me goed voorstellen dat dit concept voor de traditionele opticiens moeilijk is. Zo sprak ik laatst met mijn opticien en kwam het onderwerp ‘goedkope concurrenten’ aan de orde. De opticien was erg boos dat dit soort websites bestaan. Zij werken met dure apparatuur om oogmetingen uit te voeren, moeten winkelpanden en duur personeel betalen en hebben daarnaast veel kosten omdat zij het proces uitbesteden.

Polette Eyewear biedt dan ook geen oogmeting als je online een bril bestelt. Ik heb zelf een bril via de opticien gekocht en hierdoor beschik ik over een betrouwbare oogmeting. Deze kon ik gebruiken om een bril bij Polette uit te zoeken. Als je dit niet hebt, wordt het al een stukje lastiger. Er zijn online oogmetingen uit te voeren (met een bankpasje onder je oog om afstanden te berekenen etc), maar deze zijn misschien niet 100% betrouwbaar. Inmiddels kan je in de winkel van Polette een oogmeting laten doen, maar goed dan moet je wel in de buurt van Amsterdam zijn.

Ondanks dit ‘minpuntje’ sta ik achter het concept van Polette en vind ik het een goed iets dat er bedrijven zijn die zich inzetten om stijl en kwaliteit te bieden door een ander productieproces in te zetten in een bestaande markt. That’s the economy, guys!

MONTUUR: PARIS LEO

Okay: de Paris Leo. Ik heb gekozen voor dit montuur omdat ik zelf een complete, mat-zwarte bril heb en ik graag een montuur ernaast wilde hebben met een schildpadschild montuur. Yes, zo heet dat. Zwart is ook maar zo zwart. En het is wel echt zo, met een opvallende bril kan je echt een statement maken. Ook hou ik zelf meer van ronde glazen dan van vierkante. Dit maakt je gezicht net wat zachter en vriendelijker.

DSC_0019 copy copy

Ik ontving de bril met een accessoire, een grijze ‘pouch’ om de bril makkelijk mee te nemen. Pluspuntje: nu heb ik geen dikke brillenkoker meer in mijn tas, maar de bril is alsnog goed beschermd.

DSC_0014 copy

HOE STAAT IE?

P1000693 copyP1000689 copyP1000698 copyP1000704 copy

Overall ben ik erg blij met deze statement bril! Als ik hem draag voel ik me gewoon instant Russisch. Ik krijg veel complimentjes, van ‘wat mooi’ tot ‘super sexy’. Een bril heeft al lang geen nerdy imago meer. En ja, ik voel me ook gewoon sexy met strak haar en een goede statement bril. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk de gehele collectie hier.

P1000667 copy

WAT VINDEN JULLIE VAN DEZE BRIL?

*Sponsored
Volg:

16 Reacties

 1. januari 8, 2016 / 9:30 am

  Wauw, hij staat je heel gaaf!

  • irislarisa
   januari 8, 2016 / 11:30 am

   Thanks girl! X

 2. januari 8, 2016 / 9:44 am

  Polette is zo’n fijn bedrijf. Deze bril staat je heel erg mooi!

  • irislarisa
   januari 8, 2016 / 11:46 am

   I agree! Dankjewel 🙂 X

 3. januari 8, 2016 / 10:49 am

  Deze bril staat je TOP! Ik draag geen bril of lenzen maar Polette ken ik wel, aardig concept hebben ze. Ooit over nagedacht om je ogen te laten laseren in Turkije?

  And again: jouw blog ziet er very nais uit! Mijn complimenten.
  Nesrin recently posted…Mijn nieuwe vlog & fotocamera de Sony A5100My Profile

  • irislarisa
   januari 8, 2016 / 11:22 am

   Dankje schat! Mijn ex heeft dat inderdaad gedaan in Istanbul, maar ik heb zelf een relatief kleine afwijking dus kan prima door het leven met af en toe een bril op mijn neus haha! Liefs

 4. januari 8, 2016 / 11:33 am

  Hij staat je heel mooi! Ik had deze webshop al een keer eerder gezien, helaas zijn mijn glazen daar niet beschikbaar!

  • irislarisa
   januari 8, 2016 / 11:52 am

   Ah wat jammer! Wat voor glazen heb je? Misschien kan je contact opnemen om te zien wat ze voor je kunnen betekenen? X

 5. januari 8, 2016 / 4:35 pm

  wauw hij staat je echt super meid!

  • irislarisa
   januari 10, 2016 / 9:03 pm

   Thanks babe! X

  • irislarisa
   januari 10, 2016 / 9:03 pm

   Dankjewel Gina! X

 6. januari 11, 2016 / 11:11 pm

  Ik vind de bril echt heel gaaf! Hij staat je ook heel mooi trouwens .. ;). Bedankt voor het delen 🙂

  • irislarisa
   januari 11, 2016 / 11:51 pm

   Dankjewel! Ur welcome 😉 X

 7. januari 13, 2016 / 9:57 am

  Wow, hij staat je echt prachtig! Ik heb lenzen en vind een bril niet tof staan bij mij, maar als ie zo mooi zou staan als bij jou, zou ik ‘m sowieso dragen. Ook als ik geen bril nodig zou hebben 😉
  XO
  Izzy recently posted…Golden Globe Awards 2016: Red Carpet FavesMy Profile

 8. januari 13, 2016 / 10:04 am

  Ik zei het al op Instagram hihi, maar hij staat je echt prachtig! Mooi printje ook 🙂