PERSONAL | IRISLARISA.COM IS VERNIEUWD (+ BURGUNDY TUTORIAL)

Bewerkt2

IRISLARISA.COM IS VERNIEUWD!

Huh?! Nederlands? Yes. Met hier en daar wat Engels.

First things first: IRISLARISA.COM is vernieuwd! Zoals jullie ongetwijfeld hebben opgemerkt, ben ik de afgelopen tijd een tijdje offline geweest. Naast problemen met mijn vorige host is mijn leven een beetje chaotisch met duizend dingen door elkaar. Ik schrijf mijn master scriptie, ben bijna full-time aan het werk en zit midden in sollicitatieprocedures en een verhuizing naar Amsterdam (ik ben hard op zoek naar een woning guys!) Daarnaast ging ik door een break-up en wist ik niet meer waar mijn focus lag. Bloggen voelde voor mij bijna een ‘verplichting’ wat me teveel tijd kostte. Nooit goed natuurlijk.

Maar ik weet het wel. I want it all! In 2016 wil ik focussen op waar ik gelukkig van word. En daar hoort bloggen ook bij. Ik heb de afgelopen periode de tijd genomen om uit te zoeken wat jullie het liefste zien op mijn blog en wat ik zelf het leukste vind om te doen.

TIJD VOOR VERANDERING

Ik wil bloggen een meer natuurlijke flow in mijn leven maken en daar hoort een verandering in taal bij. Na een paar jaar in het buitenland gewoond te hebben was mijn Nederlands redelijk ghetto geworden. Maar hier heb ik hard aan gewerkt.

Tijdens mijn studie Journalistiek heb ik beter leren schrijven. Ik heb geleerd te spelen met onze taal. Ik ben veel gaan schrijven en lezen en eigenlijk ben ik sinds afgelopen jaar het Nederlands steeds meer gaan waarderen. Ik merk ook dat de meeste bezoekers die mijn posts lezen Nederlands zijn. En hoewel Engels mijn tweede taal is, wil ik toch de stap naar Nederlandse content zetten. Maar no worries: ik houd teveel van het Engels om bepaalde woorden en vaste uitdrukkingen letterlijk te gaan vertalen ;). En mocht het mij of jullie toch niet bevallen, dan is de switch zo weer gemaakt naar Engels. Let’s do this!

bw3

BLOG? VLOG?

Vloggen. Een logische stap. Die ik eigenlijk eerder had moeten zetten maar tot nu toe steeds heb uitgesteld. Best gek, want ik doe ontzettend veel met video.

Tijdens mijn opleiding ben ik gespecialiseerd in televisie maken. Ik werk voor het bedrijf Merkfabriek waar ik documentaires en video producties produceer, regisseer en monteer. Ik hou van denken in beeld, werken met film en editen. Video moet voor mij zo natuurlijk mogelijk zijn. Ik merk in mijn omgeving, waar ik in de tussentijd het vloggen en andere videovormen heb uitgeprobeerd, dat reacties op mijn video’s en dan vooral de Nederlandse video’s erg positief zijn. Daarnaast ben ik de laatste tijd veel aan het experimenteren geweest met o.a. make-up tutorials, haarvideo’s, lookbooks en andere leuke video’s.

Ook ben ik terug met een vernieuwde layout. Ik werd direct verliefd op dit ‘flowy’ design, wat jullie?! Ik heb de laatste tijd niet stil gezeten. Er staat veel content klaar achter de schermen en mijn hoofd loopt weer over van de creatieve ideeën. Ondanks dat 2016 het drukste jaar ‘ever’  gaat worden, geloof ik dat dit mijn jaar gaat zijn. Ik reis binnenkort naar Rusland (en ga erover vloggen), verhuis naar Amsterdam, maak mijn scriptie af, studeer af, breng mijn eerste documentaire uit, heb een prachtige stageplek in het vooruitzicht en wil meer en meer toffe content maken. Ja beauts, IRISLARISA.COM is vernieuwd. En ik hoop dat jullie dat net zo leuk vinden als ik zelf.

Ik ben erg benieuwd naar jullie feedback. Ik hoop dat 2016 ook voor jullie alles brengt wat jullie willen! Laten we er hard voor werken en elkaar supporten. Alleen dan bereiken we mooie dingen. LOVE!

Ps. Benieuwd hoe ik bovenstaande make-up look heb gemaakt?

Volg:

22 Reacties

 1. januari 4, 2016 / 11:15 am

  Wow, vorig jaar klonk als een heftig jaar, maar je bent gelukkig superpositief en vol energie; that’s the spirit – you go, girl!! Ik was een paar keer op je blog geweest, maar was inderdaad niet bereikbaar. Heel fijn dat je terug bent en met een gave redesign! Erg mooi en clean, lekker grote foto’s ook! Heel veel succes en plezier dit jaar ♥
  XO,
  Izzy
  Izzy recently posted…My 2015 in VisualsMy Profile

  • irislarisa
   januari 4, 2016 / 2:37 pm

   Ah zo lief! Jij ook alle succes en geluk voor 2016 lieve Izzy X

  • irislarisa
   januari 4, 2016 / 2:37 pm

   Thanks girl! X

 2. januari 4, 2016 / 2:26 pm

  Mooi geworden Iris, en helemaal goed je focus! De gezonde balans vinden tussen wat je publiek/klanten willen en wat je zelf leuk vindt om te doen! En wat je kunt doen naast scriptie/werk/ea.
  Jij hebt gewoon teveel talenten op meerdere fronten, lastig he! ;-). Ook eens nee durven zeggen helpt of een time out op z’n tijd. Veel succes in 2016! Keep up the good work!
  Persoonlijk hou ik van Engels maar kan me voorstellen dat je ook veel Nederlandse volgers hebt.

  • irislarisa
   januari 4, 2016 / 2:40 pm

   Haha wat een lieve reactie, dankjewel Sonja! En je hebt helemaal gelijk. Jij ook heel veel succes in 2016! Laten we gauw nog een keertje samenwerken, lijkt me ontzettend leuk. Liefs

   • januari 12, 2016 / 9:48 am

    Ja, leuk, afspraakje maken? Voor je naar A’dam verhuisd? ;-).

 3. januari 4, 2016 / 9:31 pm

  Yes, glad that you’re back! Dat klinkt als een heftig jaar, maar in het nieuwe jaar zijn er gelukkig ook weer nieuwe kansen! In 2016 woon je gewoon lekker in Amsterdam, ben je afgestudeerd en heb je een leuke baan 😉

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha recently posted…Weekly Glimpse of Dash!My Profile

  • irislarisa
   januari 6, 2016 / 10:54 am

   Haha zo positief en lief yay! <3

  • irislarisa
   januari 6, 2016 / 10:54 am

   Dankje schat! X

  • irislarisa
   januari 6, 2016 / 10:55 am

   Same to you babe!!

  • irislarisa
   januari 6, 2016 / 10:55 am

   Dankjewelll!! X

 4. januari 6, 2016 / 12:39 pm

  She’s back!!! En hoe! Very pretty en ik had niet anders van je verwacht. Ik wens je heel veel succes met alle mooie doelen. Van Groningen naar Amsterdam? Sounds good! Leuk dat je gaat vloggen. Show us some Russia (with love).
  Nesrin recently posted…Air Aligner de onzichtbare beugel (I’m done!)My Profile

  • irislarisa
   januari 8, 2016 / 11:20 am

   Yaaay wat lief van je Nesrin thanks!! I will! <3

 5. januari 7, 2016 / 12:19 pm

  Wat een hectiek, maar je bent weer terug! Wat een mooie start van het nieuwe jaar zeg, ziet er zo goed uit!!

  • irislarisa
   januari 8, 2016 / 11:20 am

   Dankje babe!!

 6. januari 7, 2016 / 12:37 pm

  Wow, jeetje! Maar wel goed dat je de draad weer wilt oppakken en het beste er uit wilt halen. Jouw blog staat altijd wel op mijn top list eigenlijk. :’) Vind het ook ontzettend leuk dat je over gaat naar Nederlands, dat leest op een of andere manier toch persoonlijker of zo… Maar de Engelse uitspraken horen daar uiteraard bij, haha.

  • irislarisa
   januari 8, 2016 / 11:21 am

   Ah dit vind ik echt zo leuk om te horen haha, dankje Shiralee! Jippie lekker Nederlands inderdaad! X

 7. januari 12, 2016 / 9:13 am

  Ik had nog helemaal niet gereageerd op je restyle, maar wilde toch even zeggen dat ik het TOP vind geworden en het ook heel erg leuk vind dat je in het Nederlands bent gaan bloggen. Wist helemaal niet dat je journalistiek hebt gestudeerd. Dan moet het toch goed komen met die Nederlandse taal, zou je zo zeggen. Vervelend wel dat het zo hectisch is geweest voor je. Ik hoop dat je snel een leuke woning kunt vinden. In welke buurt zoek je? Zal niet meevallen, betaalbaar huren in Amsterdam is best lastig, maar via-via gaat het je vast en zeker wel lukken. Heel veel succes meis!